Omdat ik mijn cliënten ook bezoek maak ik ook zakelijke kilometers. Nu zijn er verschillende manieren om kosten van je winst af te trekken voor zakelijke vervoerskosten. Ik koos voor deze Land Rover. Waarom? Allereerst omdat ik dit een leuke auto vind en ik als starter wat rustig aan wilde doen met mijn uitgaven. Deze auto is 15 jaar oud en valt daarom onder de youngtimer regeling voor de inkomstenbelasting. Dit betekent dat ik de auto zakelijk kan aanmerken; alle kosten zijn dan aftrekbaar. Maar omdat ik de auto ook privé gebruik voor meer dan 500 km per jaar moet ik voor dit privé gebruik een correctie maken op die afgetrokken kosten. Is dit voor een nieuwe auto momenteel 22% van de cataloguswaarde, voor deze youngtimer is dit 35% van de waarde van de auto nu.
Natuurlijk heb ik even uitgerekend of dit dan inderdaad voordelig is. Dat is het in mijn geval. Wat voor jou voordelig is kan anders zijn, afhankelijk van je kosten en gebruik. Wil je dat ik voor je kijk wat in jouw situatie het meest voordelig is? Neem dan eens contact op.