Toen ik 20 jaar geleden in dit vak startte kwam ik maar weinig vrouwelijke belastingadviseurs tegen. Ik ben wel eens bij een cursus binnen gekomen als enige vrouw, liet heel wat hoofden op zwarte, blauwe en grijze pakken omdraaien. Kwam daar ineens een jonge vrouw binnen, en ook nog in een rok en vrolijk paars truitje.

Inmiddels zijn wij vrouwen ruim vertegenwoordigd onder de belastingadviseurs. Zij hebben blijkbaar ook ontdekt hoe leuk dit vak is. Je zit echt niet de hele dag met je hoofd in stoffige wetboeken, maar ontmoet zeer veel verschillende mensen die je echt kunt helpen door fiscale problemen voor ze op te lossen en ze te ondersteunen / ontzorgen bij zaken waar zij niet in thuis zijn (of gewoon een hekel aan hebben).

Dus ja, waarom zou je kiezen voor mij als vrouwelijk belastingadviseur? Nou allereerst natuurlijk omdat ik een deskundig adviseur ben (maar dat is die man als het goed is ook). Maar ik ben ook oprecht betrokken bij mijn cliënten, oplossingsgericht, creatief, zorgvuldig en breng een gezonde dosis humor mee. En natuurlijk wat kleur tussen alle grijze, zwarte en blauwe pakken (al zie ik nu ook wel eens een mannelijke belastingadviseur in spijkerbroek of met gekleurde stropdas).

#vrouwendag #belastingadvies #aangifte #administratie #beetjekleur