In mijn vak moet je continu op de hoogte zijn van de laatste wetswijzigingen. Niet alleen in de fiscaliteit, maar ook in het huwelijksvermogensrecht, arbeidsrecht en dergelijke; dit raakt namelijk ook de belastingheffing. 

Daarom woon ik iedere maand de bijeenkomsten van mijn beroepsvereniging bij, waar we als belastingadviseurs trainingen volgen over een specifiek onderwerp, ervaringen uitwisselen en casussen bespreken. Daarnaast volg ik cursussen en trainingen, die ik bijvoorbeeld uitkies op wat er bij mijn cliënten speelt, houdt mijn beroepsvereniging ieder kwartaal een studiebijeenkomst over wetswijzigingen of recente belangrijke rechterlijke uitspraken, en ga ik elk jaar naar de informatiedag van de belastingdienst. En verder lees ik natuurlijk veel vakliteratuur. 

Gelukkig vind ik mijn vak ontzettend leuk. Dus 9 van de 10 keer kom ik na een cursus vol ideeën en energie thuis. En tja, af en toe zit er wel een training bij die vermoeiend of ronduit saai is. Toch steek ik ook daar meestal veel van op!