Naast belastingadviseur ben ik ook een soort hobbyboerin. Rondom mijn kantoor lopen allerlei dieren: schapen, pony’s, kippen en sinds kort ook 13 kippen-kuikens. Ongelooflijk om te zien hoe zelfstandig zij al zijn, vlak nadat ze uit het ei zijn gekropen. En leuk om te zien hoe ze iedere dag meer kip beginnen te worden, de donsveren zijn er inmiddels af en de kam begint al aardig vorm te krijgen. 

Hoe anders is dat bij mensenbaby’s. Daar ben je als ouders jaren druk mee en het kost bakken met geld. Gelukkig zijn er wel allerlei overheidsbijdragen om ouders financieel te ondersteunen, zoals de kinderbijslag, toeslagen en heffingskorting. Verder mag je elk kind jaarlijks zo’n € 5.500 belastingvrij schenken en kun je je kinderen extra ondersteunen met een gift bij aankoop van een woning of het volgen van een studie. Daar zitten natuurlijk wel weer allerlei regeltjes aan vast. Iets waar zo’n kip zich niet druk om hoeft te maken… en jij overigens ook niet per se.

Jij kunt mij gewoon inschakelen om dingen voor je uit te zoeken of te regelen. Kennismaken? Neem gerust contact op, kun je de kuikens ook ontmoeten.