De tips en adviezen die ik hier geef, probeer ik altijd kort en bondig te houden. Dat is niet altijd makkelijk. Vorige week heb ik een cursus gehad over de wijzigingen die per 1 juli 2021 ingaan met betrekking tot de verkoop aan particulieren* binnen de EU en bij bijvoorbeeld dropshipping. Deze wijzigingen zijn ingevoerd om het makkelijker te maken. Maar ik vind het alles behalve makkelijk! Al helemaal niet om dit hier in maximaal 1.300 tekens voor jou samen te vatten. Ik zal de komende periode proberen om hier toch iets meer over toe te lichten.

Voor nu volsta ik alvast met twee dringende adviezen:
– Verkoop je aan particulieren buiten Nederland maar binnen de EU en zijn die verkopen meer dan € 10.000 per jaar (totaal niet per land beoordeeld) en/of heb je al een btw nummer in een ander EU land en verkoop je aan particulieren? Neem zo snel mogelijk contact op met jouw belastingadviseur om te kijken wat er verandert en wat je moet regelen voor 1 juli.
– Doe je aan dropshipping? Neem zo snel mogelijk contact op met jouw belastingadviseur om te kijken wat er voor jou wat je moet regelen voor 1 juli.

* Particulieren zijn ook instanties/ondernemingen zonder btw nummer.